У наш час усім постійно не вистачає часу, цікаво, а може, люди завжди так вважали? Особливо гостро відчувається потреба часу в початкову стадію дня – вранці. Збираємось ми на роботу або готуємо дітей до садочку або школи – добре початий ранок може задати позитивний настрій на весь день. Люди часто недооцінюють значущість смачного та здорового сніданку, і снідають по дорозі на роботу, або взагалі ігнорують ранковий прийом їжі. Адже сніданок дає нам сили та енергію на весь день і його не можна пропускати. Ми підготували для вас топ із п'яти корисних  та смачних страв, які можна швидко приготувати.

 

Вівсяна каша

 Можливо, у вас не найприємніші спогади з дитинства про вівсяну кашу, але запевняємо, цю страву можна приготувати смачно. Всі знають про користь цієї страви, а готується вона легко і швидко.


 Радимо обирати вівсянку з великими пластівцями. Хоч вона і вариться довше, ніж вівсяна каша дрібного помелу, зате вона вийде смачнішою та кориснішою. 
На 150 г каші використовуємо 300 мілілітрів води. Після того як ви доведете воду до кипіння, додайте пластівці. Помішуйте акуратно, збивати пластівці не потрібно. Для перемішування рекомендуємо використовувати кухонний віночок, він захоплює більшу область каші. Кашу варимо не більше 9 хвилин. Потрібно, щоб відчувалася текстура пластівців і вони були трошки твердими. Важливо не переварити, тому що каша вийде в'язка та склеєна. Сіль та цукор краще додавати під час приготування – так вони краще розчиняються і їх легко змішати. Обов'язково перевіряйте кашу на смак під час приготування.
Напевно у вас є свої улюблені способи подачі вівсяної каші, ми ж рекомендуємо – поки каша гаряча, додати трохи вершкового масла, теплого молока. Ну а для підвищення користі та надання солодкого смаку відмінно підійдуть мед та горіхи – прекрасна натуральна та корисна добавка.

 

 

  ──────── • ✤ • ────────            

 

  Омлет із шинкою та сиром


 Традиційний спосіб приготування омлету на сковорідці може виявитися довгим і не найзручнішим, щоб потрапити в наш топ, але є альтернатива – приготувати омлет у мікрохвильовій печі.

 Для цього розбийте необхідну кількість яєць у кухоль. Після чого по мірі перемішування поступово додаємо молоко. Додайте нарізаний або тертий на великій терці сир, кубики шинки, зелень, і все, що вам сподобається. Після чого ставимо в мікрохвильову піч приблизно на дві-три хвилини. Залежить від потужності вашої мікрохвильової печі. Після того, як омлет буде готовий, зверху можете посипати його тертим пармезаном і зеленню.                                                                                                                                                                                                  

 

                                                                                                                                    ──────── • ✤ • ────────

 

 Лаваш із сиром та зеленню

 

 Почнемо з того, що натріть сир на великий терці. Можна використовувати як тверді сири, так і деякі види м'яких. Радимо додати трохи пармезану для смаку. Кріп, або будь-яку іншу зелень, порубайте і перемішайте з сиром. За бажання, можете додати помідор, огірок та інші овочі, які вам до смаку. Якщо лист лаваша у вас довгий, розділіть його на кілька частин. Далі розправляємо лист лаваша на кухонній дошці та накладаємо заготовлену начинку на лаваш. Акуратно загорніть його конвертиком, щоб не порвати. Лаваш можна приготувати як на сковорідці, так і в печі чи мікрохвильовці. Хрумка скоринка виходить саме на сковороді. Розжарюємо сковороду, кладемо на неї шматочок вершкового масла та обсмажуємо лаваш з обох боків. Якщо у вас є прес для сковороди, цей процес прискориться. Найкраще для таких цілей підходить сковорода-гриль.

 

 

 

                                                                                                         

 

                                                                                                                                       ──────── • ✤ • ────────

 

Смереброд з лососем

 

 Ця страва була невід'ємною частиною сніданку данських рибалок. Тому, якщо ви хочете привнести до вашої кухні трохи скандинавської культури, то цей рецепт для вас.

 Для початку поставте варитися одне-два яйця , вони нам знадобляться трохи пізніше. На розпеченій сковорідці обсмажуємо хліб до появи запашної скоринки. В оригіналі використовується житній хліб, але ніхто вас не сваритиме, якщо ви використаєте інший. Змастіть хліб домашнім або покупним майонезом, або вершковим маслом з дрібно нарубаним кропом - суть цього слою в тому, щоб надати смереброду ситності, тому можна додати сир або авокадо, на власний смак. Наступний шар відрізняється, у різних регіонах Данії робили по-своєму. Відмінно підійде редис слайсами, свіжотертий на домашній тертці хрін, сушений лук, сушені томати. Що є – то й додавайте. Верхівку цієї страви завершує слобосолений лосось з кропом. Данці вживають цю страву з кухлем солодкого чорного чаю. Спробуйте і ви.

 

 

 

                                                                                                                                     ───────── • ✤ • ────────

 

 Тости зі скремблом, сиром та беконом 

 

 Останній, але не меньш смачний сніданок із нашого списку – тости з яйцем та беконом. Це дуже ситний сніданок, чудово підійде для тих, хто не знає, коли наступного разу випаде можливість перекусити.
 Заготовимо гуакамоле – потовчемо авокадо разом з лимонним соком, сіллю, чорним перцем у зручній посудині за допомогою ступки або вилки. При бажанні можна додати трохи червоної цибулі або перцю чилі. Далі змішуємо яйця з молоком у кухлі, збиваємо віником і додаємо трохи твердого сиру. Знову перемішуємо, після чого виливаємо на розігріту сковороду. Додаємо бекон і близько півтори хвилини активно перемішуємо силіконовою лопаткою. Засмажте хліб у тостері чи сковороді. Залишилося тільки змастити хліб нашим гуакамоле та викласти на нього скрембл із беконом. Прикрасити можна вашою улюбленою зеленню.

 

 

 

 

Сподіваємося, що ви спробуєте один із рецептів і не пропускайте сніданки – вони дуже важливі.