Ваш кошик порожній
Рус Укр
Залиште свої контактні дані,
і ми Вам зателефонуємо:
Графік роботи
з ПН - ПТ з 09:00 до 19:00,
СБ - ВС с 10:00 до 18:00
з

Λ

10:00

V

до

Λ

18:00

V

Λ V

РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ КАВИ В ТУРЦІ (ДЖЕЗВІ)

Кава для багатьох є запорукою бадьорого ранку. Дехто ж п’є її впродовж дня та навіть увечері – додаючи молоко, спеції чи алкоголь.
Як приготувати смач-ну каву вдома, не маючи дорогого обладнання?

 

 

Тут є два ключові моменти, які мають значення: якість помолу – він має бути максимально дрібний та однорідний і якість води. Для кави по-турецьки вода має бути найсмачніша, яку ви тільки знайдете. Засипаємо каву в турку (співвідношення 6-7 грам на 100 мл води). Заливаємо холодною водою, розмі-шуємо. Додаємо за бажанням цукор, спеції. Це треба зробити спочатку, адже потім, розмішуючи, ви піднімете кавовий осад. Ставимо турку на вогонь, під-німається пінка. Її не треба чіпати чи знімати. На другій-третій хвилині пінка піднімається під край турки. Тоді турку треба зняти з вогню і, почекавши поки пінка осяде, знову поставити на вогонь, або ж одразу перелити в горнятко.

Зі спецій можна додати корицю, кардамон, мускатний горіх, гвоздику, ша-фран. Все залежить від якості спецій, адже часто у нас продають не мелену корицю, а її дешевий замінник – касію.

 

Поділитись з друзями
comments powered by HyperComments