Прочитавши заголовок статті, можливо, ви подумали, що це так званий клік бейт. Але ні, адже дійсно, у правильного харчування та сервірування столу є прямий зв'язок.
У цій статті ми спробуємо розібратися, як впливає правильна подача та зовнішній вигляд їжі на кількість її вживання на прикладі французів. Розповімо вам про спрощене, правильне сервірування і про те, як перетворити звичні прийоми їжі в маленькі святкові події.

Існує багато суперечок про те, чому французи та француженки такі стрункі і худі. Хтось каже, що причина криється у вдалих генах, хтось думає, що це здоровий спосіб життя та регулярні заняття спортом. На мою думку, говорячи про французів, то гарний зовнішній вигляд є наслідком правильного ставлення до їжі, що, своєю чергою, є результатом правильного ставлення до самого життя. Як би там не було, але важлива частина хорошого самопочуття – ndash; це правильне харчування, і справа навіть не в кількості вживання корисних продуктів, а в їхньому приготуванні та подачі.

 

 

                                                                                                                                    ✺———————————✺

 

Ти те, що ти їси

Звична для всіх фраза, але насправді в ній криється глибокий сенс. Для багатьох з нас прийом їжі – це звичайне задоволення фізичної потреби, через що ми часто ми переїдаємо, тому що погано розуміємо наскільки ми голодні насправді.

Французи ж їдять не тільки ротом, а й очима. Французька кухня відома на весь світ і їхня любов до їжі виражається не в кількості, а як. Прийоми їжі у французьких сім'ях — це справжній ритуал. Сніданок, обід та вечеря завжди йдуть за розкладом. При цьому більшість французів – відмінні кулінари та до приготування страв будинку підходять з любов'ю та креативом. Правильне сервірування домашнього столу є невід'ємною частиною їхньої культури.

Всі ми знаємо, що у людини вгамування спраги голоду починається не з самого прийому їжі, а з приготування. Тому дуже важливо тримати робоче місце на кухні в чистоті та порядку. Також легше полюбити процес приготування, якщо пробувати нові рецепти, експериментувати. Як сказав відомий шеф-кухар та ресторатор Вольфганг Пак: «Приготування – це як малювання чи твір пісні. Подібно до того, як існує безліч різних фарб та нот, є велика кількість смаків – і саме те, як ви їх комбінуєте, відрізняє вас від інших.

Одна з важливих сторін приготування їжі – це використання зручного, сучасного посуду. Адже приємно, коли є різні за призначенням кухонні ножі, зручні сковорідки та різні каструлі. Важливо, щоб вони нам подобалися і користування ними приносило задоволення, адже ми бачимо їх щодня. Тому слідкуйте за станом кухонного начиння та вчасно робіть оновлення. Те, який посуд і прилади для приготування їжі ми використовуємо, безпосередньо впливає на задоволення від самого процесу готування.
Перевірити, чи у вас є все необхідне, ви можете на сторінках нашого магазину, тому що у нас є весь необхідний посуд, щоб стати віртуозом кулінарної справи у себе вдома.

 

                                                                                                                                ✺———————————✺                                                                                                                                      

 

Готувати їжу ми закінчили, тепер давайте перейдемо до процесу її споживання. Але не поспішайте сідати за стіл, адже правильне сервірування принесе вам додаткове задоволення та насичення. Перестаньте їсти з контейнерів, розігрітих на швидку руку в мікрохвильовій печі – це прямий шлях до переїдання, і ви втрачаєте можливість насолодитися їжею повною мірою. Багато хто вважає, що сервірування столу – це прерогатива ресторанів та кафе, насправді не так. Вважається, що, побачивши їжу, ми насичуємося спочатку очима, і важлива частина візуального виду страви — це те, як його подають.

Правильне сервірування столуЗгідний, словосполучення «сервірування столу» звучить занадто голосно, тому давайте називатимемо цей процес «красивою подачею». Писати про класичну, ідеально правильну подачу на стіл, ми не будемо, так як це займає занадто багато часу і складно реалізується в сучасному, насиченому житті. Давайте перерахуємо основні правила красивої подачі, які зроблять ваші прийоми їжі особливими.

По-перше, важливо навести лад на кухонному столі. Забираємо все зайве, залишаємо тільки подаровану мамою вазу з квітами та страву із фруктами. Немає місця? Тоді розділимо стіл на зону для їди та всього іншого.

Накрийте ваш стіл чистою, світлою скатертиною – вона додасть домашнього затишку та захистити ваш стіл від забруднень. Посуд, що стоїть на столі без скатертини, виглядатиме сіро й самотньо. І скатертина, на відміну від столу, можна випрати.
 
Сервірувальна тарілка. Багато хто недооцінює цей елемент посуду, адже насправді він дуже практичний. Незалежно від того, яку тарілку зі стравою ми ставимо зверху, тарілка для сервірування захистить ваш стіл і скатертину від випадкових крапель і проливань, так само вона красиво виглядає на столі.
 
Прилади. Існує безліч різних приладів: за формами, призначенням та розмірами. Але так навряд чи до нас на вечерю заявиться англійська королева, можна використовувати спрощений варіант. Вилка повинна знаходиться ліворуч від тарілки, ложка та ніж – праворуч. Якщо у вас запланований десерт, зверху розмістіть десертну вилку.

Бокали прийнято ставити з правого боку по діагоналі. Якщо у вас їх кілька, то розставте їх за розміром, починаючи з найбільшого. Останнім ставимо келих для міцних напоїв, чарку або стопку.

По центру столу розмістіть баночки зі спеціями, сіль та цукор. Вдень стіл красиво прикрашають квіти, а ввечері – ndash; свічки.